Adviseur Tata Steel Chess Toernooi

Wakkie werkt samen met TIG Sports voor het Tata Steel Chess Tournament . Zijn taak is onder meer het uitzoeken van de 2 steden waar het toernooi buiten Wijk an Zee plaatsvindt, bedrijven te interesseren voor het toernooi en schaken in het algemeen, en voorts om het schaken maatschappelijke aandacht te geven.

Tijdens het Toernooi van 15 jan -31 jan 2016 werd aandacht besteed aan het belang dat alle kinderen leren schaken, ook in armere wijken. Kees Hoogeveen heeft met Wakkie een documentaire gemaakt de Droomvermenigvulderaar  die in premiere is gegaan tijdens het toernooi.

De Documentaire gaat over Mustapha Eljarmouni die vele kinderen in de Indische Buurt in Amsterdam aan het schaken heeft gekregen. Het belang van schaken voor het jonge brein komt daarin terug verteld door Professor Erik Scherder. Onder News vind je de docu.

In 2017 heeft het Toernooi in de Kuip te Rotterdam en de Philharmonie te Haarlem plaatsgehad. Het succes in Rotterdam is dat de gemeente een buurtsport coach schaken voor 1/12 jaar heeft aangesteld. 

In 2018 vond het toernooi ,wat betreft de buitensteden, in Hilversum en Groningen plaats.

In 2019 waren Alkmaar en Leiden de Chess on Tour steden. Met een film van Kees Hoogeveen en mijzelf werden de successen van de steden getoond . 

Johan Wakkie